Телефони: 032622890 / 0884641904

Лекционен курс за бременни "АЗ ОЧАКВАМ БЕБЕ" - Пловдив

Дата: 16 Май 2018

Скъпи бъдещи родители,

Каним Ви да научите повече за бременността, раждането и майчинството в нашите, интересни лекции, провеждащи се като част от лекционен курс "Аз очаквам бебе" всяка сряда. Лекционен курс "Аз очаквам бебе" се организира с любезното съдействие на Cryo-Save Bulgaria, Мечтая Бебе и Магазини Касида. А неговата цел е да предостави на бъдещите родители изчерпателна информация по интересуващи ги теми, като се даваме възможност за дискусия и въпроси към специалисти в областта на бремеността, раждането и майчинството. В част може да се възползвате и от презентации на различни продукти, които ще Ви бъдат много полезни по време на бременността и при отглеждане на новороденото бебче.

 

Срещите се провеждат в офиса на Cryo-Save всяка Сряда от 18:00 часа в гр.Пловдив, пл.Стефан Стамболов 1А /до Общината/
Моля обадете се за записвания на тел: 0882 477 747. Местата са ограничени. ВХОД СВОБОДЕН!

 

Основните теми, които са включени в програмата на "Аз очаквам бебе" са: 

- "Бременността и раждането" с д-р Мария Николова /акушер-гинеколог/
- "Обезболяване на раждането" с д-р Златка Георгиева /анестезиолог/
- "Адаптация на новороденото" с д-р Ралица Йорданова /Специалист по детска неврология/ или д-р Албена Молева​ /педиатър/
- "Психология на майчинството" със Силвия Караколева /психолог/
- "Кожни промени по време на бременност и след това" с д-р Снежана Атанасова /дерматолог/
- "Кърменето - най-доброто начало за Вашето бебе" с Антоанета Калоферова /консултант по кърмене/ и д-р Ралица Йорданова /Специалист по детска неврология/
- "Стволовите клетки - съхранение и сигурност" със Саша Тодорова /представител на CryoSave/
- "Вътреутробно развитие на ембриона по месеци. Генетични консултации, какви изследвания да изберем" със Спас Джоглов биолог - генетик.
- "Плуване за бебета" с Ленка Михайлова /инструктор по плуване/
- "Food that supports both of you. Your baby is what you eat" с Линда Дудек, нутриционист 
- "Perineum preservation during pregnancy" с лектор Julie Beyssat 
- "Първи грижи за новороденото“ с Мария Деянова /акушерка/

 

А сега и малко повече за самите лекции и нашите лектори:

 

"Бременността и раждането" с д-р Мария Николова /акушер-гинеколог/

д-р Мария Николова е специалист по акушерство и гинекология. Тя завършва медицина в МУ - Пловдив и преминава специализации у нас и в чужбина по хистероскопия, ендоскопска хирургия, лазерна хирургия, високорисково раждане, пренатална диагностика. Високото ниво на професионализъм, човечността и желанието да откликне на нуждите на своите пациенти я превръщат в предпочитан от много бъдещи майки специалист и изключителен лектор, който дава изчерпателна информация по темите на нашия курс. Освен в частната си практика, тя развива своята клинична дейност и в престижните АГ Клиника Селена и АГ Клиника Торакс.

 

 


"Обезболяване на раждането" с д-р Златка Георгиева /анестезиолог/

Обезболяването по време на раждане е една от най-обсъжданите теми преди появата на най-младите членове на семействата. Д-р Георгиева ще разкаже за начините за обезболяване, ще покаже най-безопасните и най-подходящи за родилката и ще отговори на всички въпроси, свързани със страховете на бъдещите родители. 

 


"Адаптация на новороденото" с д-р Ралица Йорданова /Специалист по детска неврология/ или д-р Албена Молева​ /педиатър/


На тази тема заедно със специалистите и ще поговорим за първите дни и месеци на бебето, както и основните етапи, през които преминава ранното детско развитие.  Д-р Ралица Йорданова-Козарева е специалист по детска неврология. Млад, но наложил се вече лекар, тя ще помогне на бъдещите родители, като освен зададените по темата рамки, ще отговори и на всички техни въпроси свързани с първите мигове заедно. Д-р Йорданова е лектор и взима дейно участие в много научни конференции и семинари, свързани с различни неврологични проблеми при децата, включително аутизъм. 

Д-р Албена Молева е специалист по педиатрия и ще поговорим с нея за първите дни и месеци на бебето, както и основните етапи, през които преминава ранното детско развитие.  Д-р Албена Димитрова Молева завършва медицина през 1987год. с отличен успех. Работи 3 години в детско отделение в град Раковски. А от 1990 до 2011 година работи, като неонатолог в МБАЛ "Св. Пантелеймон", МБАЛ "Св. Мина", СБАЛАГ "Селена" и УМБАЛ "Св. Георги"- интензивно отделение на новородени в гр. Пловдив. Има участия на международни конгреси по педиатрия и неонатология в страната и чужбина и е един от водещите специалисти в страната. От години води своята частна практика и има изключително висока оценка от пациентите си за своя професионализъм и хуманно отношение към децата.

 


"Психология на майчинството" със Силвия Караколева /психолог/


Силвия Караколева е психолог и специалист по ранна детска интервенция, и ще сподели с нас промените, които се случват в семейството и в майката по време на бременността и в процеса на това „да станем родители“. Тя е дипломиран специалист и има интереси в областта на детската и юношеската психология и фамилно консултиране. Работи с техниките на арт терапията , игровата терапия, приказкотерапията, пясъчната терапия. Консултант по социални въпроси- приемна грижа, осиновяване. Сертифициран терапевт по метода биофидбек.

 

 

"Кожни промени по време на бременност и след това" с д-р Снежана Атанасова /дерматолог/


Д-р Атанасова ще разкаже на бъдещите майки за най-честите проблеми с кожата, по време на бременността, и грижите, които да се полагат, така че да се избегнат. Тя практикува в своя дерматологичен център и е тясно специализирала дейността си, за да удовлетвори максимално нуждите на своите клиенти. д-р Снежана Атанасова е член и председател на Българската Асоциация на Естетичните Дерматолози, а като такъв тя участва често в международни симпозиуми.

 

 

"Кърменето - най-доброто начало за Вашето бебе" с Антоанета Калоферова /консултант по кърмене/ и д-р Ралица Йорданова /Специалист по детска неврология/


Те ще ни въведат в емоцията, която кърменето носи в себе си, връзката между майка и новородено, която създава и не на последно място ясната осъзнатост, че това не е просто хранене, а изключителен процес, при който майчината кърма се адаптира изцяло към нуждите на детето. При лекцията ще научите кои са ползите за майката и детето от кърменето, колко специална е кърмата, кои са най-удобните пози за хранене на бебето и кои храни и техники могат да спомогнат лактацията.

 

 

"Стволовите клетки - съхранение и сигурност" със Саша Тодорова /представител на CryoSave/


Саша Тодорова е представител на Cryo Save България и ще Ви разкаже за подготовката и процедурите за съхранение на стволови клетки, какво представляват те и защо са толкова важни, как се добиват, запазват и използват. Освен всичко това, Саша ще даде изчерпателна информация на бъдещите родители относно структурата и функционирането на Cryo Save и как банката би могла да се окаже животоспасяваща при тежки заболявания в бъдеще.

 


"Вътреутробно развитие на ембриона по месеци. Генетични консултации, какви изследвания да изберемсъс Спас Джоглов биолог - генетик.

 

Спас Джоглов е биолог-генетик, специалист по медицинска генетика и ембриология. Той е докторант по генетика. и се занимава с изследвания свързани с генетичните предразположения на бъдещите родители, които биха могли да са предпоставка за наличие на генетично заболяване в плода. Той ще даде насоки на бъдещите родкители какви изследвания е добре да бъдат направени и кога е необходима консултация при слециалист. Освен всичко Спас Джоглов ще покаже и детайлното вътреутробно развитие на ембриона по месеци.

 

 

"Плуване за бебета" с Ленка Михайлова


Ленка е сертифициран инструктор по плуване и психомоторно развитие за бебета и деца до предучилищна възраст, както и воден спасител. Тя ще ни разкаже за опита си и ползите от плуването и заниманията във вода за малките деца. Преквалификационният курс Ленка завършва в Чехия, в специализиран център за обучение на спасители и инструктори по плуване. Казва, че работата с бебета и малки деца я привлича и зарежда с положителна енергия. 

 

 

"Food that supports both of you Your baby is what you eat" с Линда Дудек, нутриционист 


Датчанката Линда Дудек е консултант по здравословно хранене и хармоничен живот чрез функционалната медицина и осъзнатост. В практиката си успешно третира дисбаланси на хормоните и мозъчната дейност на базата на балансиран хранителен режим. Тя ще даде насоки на бъдещите майки как да се хранят здравословно по време на бременността и кои храни са полезни и не чак толкова за малкото човече.


ВНИМАНИЕ: Лекцията ще се проведе на английски език, като има осигурен превод на български.

 

 

"Perineum preservation during pregnancy" с лектор Julie Beyssat 

Това е нова, но изключително интересна тема от лекционен курс „Аз очаквам бебе“. През нея французойката Жули Борел ще даде насоки на бъдещите майки каква гимнастика по време на бременността е добре да пректикуват, какви са подходящите упражнения за след раждане и какво е важно в подготовката на перинеума и какво представлява.

ВАЖНО: Лекцията ще се проведе на английски език, като има осигурен превод на български.

 


 

"Първи грижи за новороденотос Мария Деянова (акушерка)


Това е една от най-интересните лекции за бъдещите родители. В нея Мария ще ни въведе в света на ежедневните задачи и задължения, които родителите имат към своите деца. Тя ще разкаже и малко повече за "страшните" неща, които ще ни се случат за първи път – първото къпане, първи грижи за бебешката кожа, първите масажи. Задачи, които могат да ни се сторят много сложни и плашещи, но бързо стават част от ежедневието ни и ставаме професионалисти в тях.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари