Телефони: 032622890 / 0884641904
HABA - Моите първи игри - Детска игра *Цветове и форми*

HABA - Моите първи игри - Детска игра *Цветове и форми*

Цена:44.90лв.
  • Поръчай за 90.00лв. + Купете HABA - Моите първи игри - Детска игра *Цветове и форми* или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.
  • Поръчай за 90.00лв. + Купете HABA - Моите първи игри - Детска игра *Цветове и форми* или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.
Възраст: 2+ години

Поръчки над 90 лв. безплатна доставка

Поръчки под 90лв.  - доставка 5лв.

Брой:
Изпрати на приятелОцени продукта
Добави в Любими Сравни

Игрите и играчките на Haba са уникални по замисъл и дизайн, като за момента нямат сходство с други игри на българския пазар . Изцяло авторските идеи са пресъздадени в креативни, образователни игри и играчки, които карат играчите  да се впуснат в океана на своето въображение, интуитивно да следват нишките на правилата (а защо не и да измислят свои собствени), и същевременно да развиват своите сетивни и езикови познания.

Много от играчките на HABA са били награждавани за своя изключителен дизайн през годините, а други са вземали приз "Игра на годината".

Детска игра *Цветове и форми*

"Цветове и форми" е част от така наречените първи игри, които въвеждат и утвърждават редица полезни знания по време на игровия процес. Най-малките  ще обикнат тази игра без правила, с помощта на която ще проявят творчество и въображение, а по-големите дечица ще усъвършенстват финната моторика на ръцете, концентрацията и езиковите познания.

Играта има предвидени два сценария, според които да се проведе, но най-забавната част се състои именно в това да няма правила и детето да създаде свой собствен вариант за игра. Един от примерните варианти е да се играе на зар, който да определи кой ще отговори на въпроса : "Какви цветове има на моята поляна?".  Друг вариант е се познае : "Какви форми пасват на моята пеперуда?".Победител е онзи играч, който първи запълни дървения си шаблон с цветови форми, според варианта на игра който сте избрали.

 

Комплекта на играта се състои от:

  • 15 дървени части с различна форма
  • 1 цветен зар
  • 1 зар със символи- фигури
  • 3 плана на играта- основи
  • 1 инструкция

Размери на кутията: 22,5 х 22,5 х 7,3 см.

Брой на играчите:1-2

Производител: Хавермас, Германия.

Подходящо за деца над 2 години.

През далечната 1938 година в Германия се създава HABA, малка фирма с големи идеи и творчество, чиято мисия освен да бъде фабрика за фини дървени играчки е и да носи радост на малки и големи. Първоначално дейността им била свързана с производството и разпространението на съвършено полирани дървени стоки и конструкторни елементи, с подходящи размери за малките детски ръце. В подкрепа на запазването на екологичното равновесие, използваният дървен материал в играчките и игрите с марка HABA идват от гори и площи с устойчиво и контролирано горско  стопанство в Германия. Детските играчки и игрови елементи са покрити с безвредни бои на водна основа, а пластмасовите части са сведени до минимум, като са стриктно контролирани и тествани според директива 2005/84. Когато  се налага тяхната употреба, то използваните елементи са достатъчно издръжливи, за да продължи играта в продължение на поколения - за да се насърчи приемствеността и да се ограничи изхвърлянето на играчки и съответно замърсяването на околната среда.

В наши дни малката фабрика вече е с размерите на мултинационална компания , а асортимента й включва над 1500 артикула. Това което се е запазило през годините, е мотото което движи креативното мислене на специалистите от HABA :"Вниманието към детайла прави всичко да бъде специално!".

Възраст: 2+ години