Телефони: 032622890 / 0884641904
Schleich - Фигурка *Щраус* - 14325

Schleich - Фигурка *Щраус* - 14325

Цена:9.99лв.
Изпрати на приятелОцени продукта
Добави в Любими Сравни

ОТКРИЙ СВЕТА С ФАНТАЗИЯ !
Фирма Schleich - S те взима със себе си на пътешествие в светове изпълнени с фантазия и приключения.
Независимо дали изучаваш животните на нашата планета Земя, пътуваш с нас в миналото или се оставяш да те отвлекат в царството на Байала - всички наши фигурки за игра са съвършено оформени и до най-малката подробност и са изрисувани ръчно с много обич. С твоята фантазия ти ще ги събудиш за живот и ще създадеш свой собствен, интересeн свят.

Като производител на детски играчки, носим голяма отговорност 
към родителите и децата. Нашата цел още от далечната 1980 година е да създаваме качествени продукти, които да имат и образователен характер за малките деца. Затова нашите продукти са разработени с помощта на родители, учители и деца и следователно са специално проектирани за ръцете на децата, така че да им е удобно да ги разглеждат и да си играят с тях. Дизайнът на нашите продукти е максимално реалистичен. Това дава възможност на децата да разберат колко голямо е разнообразието на животинските и растителни видове в природата - от домашни животни във фермата до диви животни в джунглата и да разберат нуждата от това, да се живее екологично, за да може да се запази това разнообразие за по-дълго време.


Щраус
Щраусите са най-едрите съществуващи птици. Въпреки че те не могат да летят, те имат много добро зрение и слух, което означава, че могат да усетят хищниците от голямо разстояние и бързо да избягат далеч. Щраусът може да бяга с над петдесет километра в час. Дори ако щраусът не успее да се измъкне, другата му техника за самоотбрана е също достатъчно ефективна - той силно изритва своя противник. Щраусите живеят в номадски групи и често пътуват с други животни като зебри или антилопи. Някои щрауси живеят над седемдесет години. Те обикновено се хранят със семки и паднали ядки. Тъй като нямат никакви зъби, щраусите поглъщат малки камъчета, за да улеснят смилането на храната си. Докато имат достъп до растения, щраусите могат да оцелеят без вода за дълго време. Те много обичат  водата и наистина се радват на баните, които си устройват, за да се охладят под горещото африканско слънце.

Забавни факти: Теглото на щраусовото яйце се равнява на теглото на двадесет и пет кокоши яйца.
Консервационнен статус: Незастрашен вид
Местонахождение и местообитание: Африка
Размери на играчката: д/в/ш- 6,5 x 10 x 7,5  см