Телефони: 032622890 / 0884641904
Спелта - Възглавница с био пълнеж за бременност и кърмене *Сънчо*

Спелта - Възглавница с био пълнеж за бременност и кърмене *Сънчо*

Цена:93.00лв.
 • Поръчай за 90.00лв. + Купете Спелта - Възглавница с био пълнеж за бременност и кърмене *Сънчо* или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.
 • Поръчай за 90.00лв. + Купете Спелта - Възглавница с био пълнеж за бременност и кърмене *Сънчо* или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.
 • Цвят:

Поръчки над 90 лв. безплатна доставка

Поръчки под 90лв.  - доставка 5лв.

Брой:
Изпрати на приятелОцени продукта
Добави в Любими Сравни

Сега може да затворите очи и да полегнете сред природата, пренасяйки я в своя дом, благодарение на СПЕЛТА. 
А сънищата ви ще са пълноценни и изпълнени с дъх на жита, прясно окосени поляни и сено. КАКВО Е СПЕЛТА?

1. История на спелтата.
Спелтата е специален сорт жито, познатo още от най-дълбока древност и наричано „житото на фараоните”. Най-богатите археологически находки, свързани със спелтата са от Европа. В Южен Кавказ има останки от спелта, датиращи от петото хилядолетие преди новата ера. В периода 2500 - 1700 г. пр.н.е. спелтата е разпространена в Централна Европа. През Желязната ера ( 750 -15 г. пр.н.е.) спелтата става основният сорт жито в Северна Германия и Швейцария, както и в северните части на британския полуостров. Спелтата е пренесена в Северна Америка в края на 19 век. През 20 век почти навсякъде спелтата е заменена с обикновеното (хлебно) жито, тъй като добивите от него могат да се увеличават с торене и генни модификации за разлика от спелтата, която не се поддава на такива интервенции.

2. Спелтата като храна
Спелтата се отличава с високата си чистота, тъй като се отглежда без изкуствено торене и генни модификации. Съдържа високо количество полезни хранителни вещества - 57,9 % въглехидрати, 17,0% протеини, 3% мазнини, 9,2% фибри, минерални соли и витамини. Спелтата съдържа балансирано количество глутен и е изключително подходяща за приготвяне на тестени изделия. Спелтата е много подходяща при здравословно хранене. Нейните съставки са водноразтворими и това улеснява възприемането им от организма. Подобно на течните храни те се усвояват бързо и така подпомагат формирането на клетъчната система на тялото: подобряват кръвообръщението, улесняват бъбречната дейност и пречистването на организма, действат съдоразширяващо и подобряват храносмилането. Като цяло спелтата се понася добре от организма и се усвоява лесно.

3. Други приложения
Спелтата е полезна не само като храна. Ако се постави на определени места по тялото, тя облекчава много болестни симптоми и има нежен възстановителен ефект. Затова обвивките на спелтата се използват за пълнеж на различни видове възглавници и матраци – за спане и почивка, за медитация, за бебета и майки и др.
Възглавниците с пълнеж от обвивки на спелта са особено популярни в Германия, Австрия, Холандия, Швейцария, Италия и Великобритания. 
ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ "СЪНЧО"

Възглавница "Сънчо" е специално проектирана за осигуряване на удобен и спокоен сън на бъдещите мами. Пълна е с био обвивки от спелта, обработени с натурален каучук по специална технология. Възглавницата е гъвкава, намества се по формите на тялото и не запарва. Oбвивките позволяват постоянна циркулация на въздух във възглавницата и възпрепятстват развитието на акари. Външната калъфка може да се сваля и пере.

Възглавници с растителен био пълнеж!
За пълнеж на възглавниците се използват внимателно селектирани обвивки от органик Спелта и Просо. Обвивките на спелтата се обработват с натурален каучук по специална технология, която ги прави изключително стабилни и издръжливи - не се разтрошават, не образуват прах, възпрепятстват развитието на акари. Обвивките спелта, използвани за възглавниците идват от Германия и Австрия, а каучукът от екологично чисти плантации в Южна Индия и Шри Ланка при условията на Fair Trade. Възглавниците, пълни с обвивки на спелта и просо позволяват постоянна циркулация на въздух, наместват се по формите на тялото и не запарват.


Предимства на възглавница "Сънчо":
 • Може да се използва по няколко начина;
 • Подпомага съня по време на бременност;
 • При кърмене поема тежестта на бебето, като оставя ръцете на майката свободни;
 • Прегъната на две, може да служи като легълце за новороденото;
 • Има положителен ефект при различни оплаквания като болки в гърба и гръбнака, схващания, проблеми с мускулите и ставите.
 • Може да се използва и от хора, които обичат да спят настрани, тъй като предотвратява притискането на вътрешните органи.
 • Препоръчва се пълнежа да се сменя веднъж на 3-5 години (пълнежа се предлага допълнително и може да бъде доставен при поръчка). 
 • Калъфката е изработена от 100% висококачествен памук
 • Пълнежа на възглавницата е от 100 % био обвивки Спелта.
 • Размери: 155 х 25см.
 • Тегло: 4 кг.
Цветове:
 • Светло синьо (хасе);
 • Екрю (поплин);
 • Мечо срез звездите, жълто (хасе).