Телефони: 032622890 / 0884641904
Schleich - Фигурка *Таралежчета* - 14623

Schleich - Фигурка *Таралежчета* - 14623

Цена:9.99лв.
Възраст: 3+ години

Поръчки над 90 лв. безплатна доставка

Поръчки под 90лв.  - доставка 5лв.

Брой:
Изпрати на приятелОцени продукта
Добави в Любими Сравни

ОТКРИЙ СВЕТА С ФАНТАЗИЯ !
Фирма Schleich - S те взима със себе си на пътешествие в светове изпълнени с фантазия и приключения.
Независимо дали изучаваш животните на нашата планета Земя, пътуваш с нас в миналото или се оставяш да те отвлекат в царството на Байала - всички наши фигурки за игра са съвършено оформени и до най-малката подробност и са изрисувани ръчно с много обич. С твоята фантазия ти ще ги събудиш за живот и ще създадеш свой собствен, интересeн свят.

Като производител на детски играчки, носим голяма отговорност 
към родителите и децата. Нашата цел още от далечната 1980 година е да създаваме качествени продукти, които да имат и образователен характер за малките деца. Затова нашите продукти са разработени с помощта на родители, учители и деца и следователно са специално проектирани за ръцете на децата, така че да им е удобно да ги разглеждат и да си играят с тях. Дизайнът на нашите продукти е максимално реалистичен. Това дава възможност на децата да разберат колко голямо е разнообразието на животинските и растителни видове в природата - от домашни животни във фермата до диви животни в джунглата и да разберат нуждата от това, да се живее екологично, за да може да се запази това разнообразие за по-дълго време.


Таралежчета

Таралежите се раждат без зрение и слух, но за сметка на това бодлите им започват да се появяват преди да се развият сетивата им. Бодлите им са така разположени, че да не навредят на малкото таралежче или на майката. Първичната защита на таралеж срещу хищник е да наостри своите бодли, които са контролирани от миниатюрни отделни мускули -  след това да се свива на топка с шипове насочени във всички посоки. Таралежи обикновено са с дължина около двадесет сантиметра и живеят няколко години. Известни като всеядни, тези бозайници обичат да ядат насекоми, земноводни, птичи яйца, гъби, пъпеши, горски плодове и змии. Таралежът може да яде змии, благодарение на имунитета си към змийската отрова,  благодарение на допълнителния протеин натрупан в тялото му.

Забавни факти: Един средностатистически възрастен таралеж носи на гърба си около 127м обща дължина на бодлите.
Консервационен статус: Общи
Разпространение и местообитание: горски местности в цяла Европа

Размери на играчката:  7,5 х 2,5 х 2,5 см


Възраст: 3+ години