Телефони: 032622890 / 0884641904
Спелта - Възглавница с био пълнеж за деца *Жу*

Спелта - Възглавница с био пълнеж за деца *Жу*

Цена:39.00лв.
 • Поръчай за 90.00лв. + Купете Спелта - Възглавница с био пълнеж за деца *Жу* или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.
 • Поръчай за 90.00лв. + Купете Спелта - Възглавница с био пълнеж за деца *Жу* или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.

Поръчки над 90 лв. безплатна доставка

Поръчки под 90лв.  - доставка 5лв.

Брой:
Изпрати на приятелОцени продукта
Добави в Любими Сравни

Сега може да затворите очи и да полегнете сред природата, пренасяйки я в своя дом, благодарение на СПЕЛТА. 
А сънищата ви ще са пълноценни и изпълнени с дъх на жита, прясно окосени поляни и сеноКАКВО Е ПРОСО
1. История на просото 
Просото е една от най-древните зърнени култури, познати на хората. То е използвано като основна храна в Африка и Индия в продължение на хиляди години. Около 2700 г. пр. н. е. започва да се отглежда и в Китай, където е преобладаваща зърнена култура преди да бъде изместено от ориза.
Днес просото е шеста по важност зърнена култура в света – с него се изхранва около 1/3 от населението на света и е основна съставка в хранителния режим в Северен Китай, Япония, Манчджурия и различни региони в Азия, Африка, Индия и Египет.
Просото е високо едногодишно растение, което по външен вид много прилича на царевицата. Растенията често варират по размер и цвят в зависимост от разновидността си и могат да достигнат между 40см и 4.5м височина.
Семената са обвити в обвивки, чийто цвят варира споед разновидността. Обвивките са твърди, гладки и устойчиви. Просото расте добре на сухи почви и не се нуждае от наторяване.

2. Просото като храна 
Просото е много хранително и не съдържа глутен. Подобно на елдата и киноата не образува киселини, което го прави успокояващо за стомаха и лесно за преработване. То се смята за едно от най-малко предизвикващите алергии и най-лесно смилаеми зърнени култури.

3. Други приложения 
Обвивките от просо са богати на силициева киселина, която, когато се освобождава под влиянието на телесната топлина, облекчава мускулни болки, стимулира метаболизма и имунната система. Поставени във възглавница те не потъват под тежестта на тялото и осигуряват стабилност на врата и главата. Затова обвивките на просото се използват за пълнеж на различни видове възглавници – за спане и почивка, за сядане, за бебета и майки и др.ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СЪН "ЖУ" С ОБВИВКИ ОТ ПРОСО

Възглавница 'ЖУ' е пълна с органик обвивки от просо – съвсем дребни, кръгли и невероятно гладки. Възглавницата носи усещане за кадифена мекота и нежност. Oбвивките позволяват постоянна циркулация на въздух във възглавницата и не благоприятстват развитието на акари.

Предимства на възглавница "Жу":
 • Намества се по формата на врата и главата;
 • Не потъва под тежестта на тялото;
 • Не запарва;
 • Височината й може се променя според предпочитанията на вашето дете;
 • Препоръчва се пълнежа да се сменя веднъж на 3-5 години (пълнежа се предлага допълнително и може да бъде доставен при поръчка). 
 • Цветова гама на калъфката - предлага се в бяло (хасе).
 • Калъфката е изработена от 100% висококачествен памук
 • Пълнежа на възглавницата е от 100 % био обвивки от просо.
 • Размери: 35 х 45см.
 • Тегло: 1.4 кг
Възглавници с растителен био пълнеж!
За пълнеж на възглавниците се използват внимателно селектирани обвивки от органик Спелта и Просо. Обвивките на спелтата се обработват с натурален каучук по специална технология, която ги прави изключително стабилни и издръжливи - не се разтрошават, не образуват прах, възпрепятстват развитието на акари. Обвивките спелта, използвани за възглавниците идват от Германия и Австрия, а каучукът от екологично чисти плантации в Южна Индия и Шри Ланка при условията на Fair Trade. Възглавниците, пълни с обвивки на спелта и просо позволяват постоянна циркулация на въздух, наместват се по формите на тялото и не запарват.