Меню
Профил
Език

Категории

Начало Статии

Статии

Великденски идеи от Касида

Великденски идеи от Касида

Великденски идеи от Касида за Вас и Вашите деца

Прочети още →
Любопитно за КОЛАСТРАТА и КЪРМЕНЕТО на новородени

Любопитно за КОЛАСТРАТА и КЪРМЕНЕТО на новородени

Какво е коластра?

Най-простият отговор, който можем да дадем на този въпрос е, че това е първото мляко, което се отделя от майчините гърди след раждане. Ако трябва да сме по-точни обаче, това е една от най-важните храни за бебето, тъй като съдържа множество полезни вещества, които му помагат да започне своя живот пълноценно и здравословно. Коластрата съдържа повече от 37 елемента, които отговарят за имунната система при бебетата и 8 елемента, които са пряко свързани с растежа на малчуганите.

Прочети още →
7 съвета за правилно повиване на бебето

7 съвета за правилно повиване на бебето

Повиването е добре позната техника за успокоение на бебето, която се използва от миналото до сега. Тя е много полезна в първите месеци, когато на децата е трудно да контролират крайниците си и хаотичното движение на ръчичките ги стряска по време на сън. Вековна, но и много противоречива, техниката за повиване има своите върли почитатели, но също така е отричана от много педиатри, ортопеди и родители. Ако сте от майките и татковците, които са решили да се спрат на нея е добре да знаете няколко трика, които ще Ви улеснят и ще направят повиването безопасно за детето. Като за начало е необходимо да изберете лека и тънка пелена, върху която да поставите своето бебе с лице нагоре (към Вас) като главичката и шията на детето задължително трябва да са над завивката. Сгънете пелената от едната страна, повдигнете долния край, прегънете и сгънете от другата страна около бебето и подпъхнете. Важно е да знаете, че повиването трябва да спре, когато децата започнат да се преобръщат, а за по-малките при правилно изпълнение на тази техника и стриктно следване на безопасността, има забележителни резултати освен за успокоение и срещу колики, неврологични проблеми или ако детето се разсейва лесно, докато яде. Това е така, защото с повиване, Вие имитирате усещането на детето в утробата на майката, с което е свикнало през 9те месеца от бременността.  

Прочети още →
Как да разберем, дали столчето за кола е омаляло на детето?

Как да разберем, дали столчето за кола е омаляло на детето?

Как да разпознаете, че детето Ви е надраснало столчето си за кола? Този въпрос тормози много родители, а една от най-важните причини, поради които си го задаваме е, че децата са различни. Столчето за автомобил е важен аксесоар, който освен задължителен по закон е и животоспасяващ при евентуална катастрофа и е необходимо то да бъде съобразено със специфичните нужди на всяко дете. 

Прочети още →
10 продукта от магазин

10 продукта от магазин "Касида", които всяка бъдеща майка трябва да има...

Да бъдеш майка не е лесна работа. Да бъдеш млада майка, която е родила съвсем скоро, е нещо, което може да е невероятно стресиращо. Ако една майка няма опит или пък има по-голямо дете, със сигурност всичко за нея е съвсем ново, а всички продукти, които се предлагат за новородени са много и това може да е страшно объркващо. От какво всъщност имате нужда освен спокойствие и любов, която да дарявате на детето си...

Прочети още →
BOBOLI - Повече за марката

BOBOLI - Повече за марката

От създаването си през 1984 г. до сега испанската марка детски дрехи - BOBOLI демонстрира пред света своя неспокоен дух, оригиналност и като едно будно, енергично и креативно дете показва неоспоримото си желание да расте и да открива новото: нови преживявания, нови цели, нови хоризонти, нови емоции и нови светове. А сега ние Ви каним да се запозаете с това забележително дете, което със своята енергия и чар ще Ви отведе към очарователния, изненадващ и безкраен свят на детската фантазия, но претворен по забележителен начин в марката и нейните модни колекции.

Прочети още →
Philips AVENT - Повече за марката

Philips AVENT - Повече за марката

Да изберете Philips AVENT означава, че сте си осигурили продукти от най-високо качество, проектирани за Вашето удобство и нуждите на Вашето бебе. Чрез задълбочени проучвания и клинични тестове, продуктите Philips AVENT заедно с Вас ще се грижат за доброто физическо състояние на Вашето бебе и ще Ви дават гъвкавостта да следвате неговите нужди, докато то расте.

Прочети още →
Благовещение и първите обеци на детето.

Благовещение и първите обеци на детето.

Според българските традиции най-добре е ушите да бъдат пробити на Благовещение или 25 март. На тази дата според народните поверия зимата започва да си отива и се смята, че раните заздравяват по-бързо и "благо". Тогава още от най-дълбока древност са пробивали ушите на малките момиченца, за да бъдат добри и чисти, а душите им неопетнени също като на Богородица. Това поверие звучи логично и днес, когато не се замисляме толкова често върху народните вярвания, тъй като месец март не прекалено топъл и е особено благоприятен за по-бързото заздравяване на раните, а възпаленията са по-редки.

Прочети още →
Еко бебешка количка GREENTOM

Еко бебешка количка GREENTOM

GREENTOM е еко бебешка количка от ново поколение, която е произведена изцяло от рециклирани и естествени материали. Създадена за родители от ново поколение от родители от ново поколение, гледаща смело в бъдещето, право в очите на нашите деца!

Прочети още →
Cars 3

Cars 3

Засенчен от новото поколение безумно бързи коли, които бавно, но сигурно го избутват от първите редици на състезанията, Маккуин Светкавицата сякаш е на път да се раздели със спорта, заради който живее. В Cars 3 той ще трябва да намери начин отново да изгрее като рали супер звезда в „Колите 3“.

Прочети още →
Страница 1 от 2
«1 2»